Συμβουλές Φροντίδας

Τα κοσμήματα της ADORABLE είναι όλα χειροποίητα απ την αρχική τους μελέτη  μέχρι την τελική τους μορφή. Δεν περιέχουν νίκελ και μόλυβδο που προκαλούν αλλεργίες αντίθετα η κατασκευή τους γίνεται από ασήμι χαλκό μπρούτζο καθώς και κάποια κοσμήματα  είναι επιχρυσωμένα .

Όλα τα χειροποίητα κοσμήματα της ADORABLE είναι περασμένα με ειδικό βερνίκι για την αποφυγή φθοράς αλλά και για τη μεγαλύτερη διάρκεια της γυαλάδας τους.

Παρ όλα αυτά χρήσιμο θα είναι να ακολουθήσετε τα τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε τα κοσμήματα τας σας σαν καινούργια για περισσότερο καιρό.

 

  • Μην φοράτε τα κοσμήματα σας όταν είστε ιδρωμένοι, όταν κολυμπάτε , κάνετε γυμναστική ή έντονες χειρονακτικές εργασίες, καθώς το χλώριο της πισίνας, η υγρασία και τα άλατα του ιδρώτα είναι εχθροί του ασημιού, ενώ το ασήμι μπορεί εύκολα να χαραχθεί από μικροατυχήματα και να αλλοιωθεί από πιέσεις.
  • Αποφύγετε την επαφή με καλλυντικά ,αρώματα ,λακ μαλλιών
  • Τα ασημένια κοσμήματα δεν επηρεάζονται σημαντικά από εξωτερικούς παράγοντες παρά μόνο «μαυρίζουν» ανά διαστήματα σχηματίζοντας λεκέδες, οι οποίοι σε αρχικό στάδιο απομακρύνονται πολύ εύκολα με ένα μαλακό πανί και λίγο τρίψιμο. Αν τα ασημένια κοσμήματά μας έχουν «μαυρίσει» πολύ, χρησιμοποιήστε  κάποιο καθαριστικό υγρό για ασημένια αντικείμενα, από αυτά που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά. Το «μαύρισμα οφείλεται σε επιφανειακή οξείδωση η οποία προκαλείται από την επαφή του ασημιού με το θειάφι που υπάρχει στον αέρα της ατμόσφαιρας.Θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε  υγρά για το γυάλισμα, καθώς είναι πιθανόν να αποχρωματιστούν άλλα στοιχεία του κοσμήματός μας, όπως οι ημιπολύτιμοι λίθοι, τα κοράλλια και τα μαργαριτάρια.
  • Επίσης σαπούνι, χλιαρό νερό και μια μαλακιά βούρτσα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να γυαλίσετε τα ασημένια ή επιχρυσωμένα κοσμήματα σας.
  • Αποθηκεύστε τα μακριά από το φως  σε στεγανά πλαστικά σακουλάκια,  κατά προτίμηση αυτά που «σφραγίζουν» και απομονώνουν το περιεχόμενο, εμποδίζοντας το να έρχεται σε επαφή με τον αέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *